Del p Facebook Del p Twitter Del p LinkedIn Del p MySpace


Bredalsholmen Dokk og Fartøyvernsenter

 • Flyfoto
  Bredalsholmen Dokk og Fartøyvernsenter fra lufta.
 • Dokka
  Skoleskipet Sørlandet i forgrunnen og Hestmanden bak.
 • Reparasjon
  Insetting av nye stålplater på skip.
 • Klinking
  av nagler i gammelt stålskip.

Christian Radich ble bygd i 1937 som skoleskip med hjemmehavn i Oslo. Selv om damp og motorskip hadde overtatt transporten til sjøs, ble seilskip fortsatt ansett som det beste tilbudet for unge menn som skulle lære sjømannskap. Med sine 27 seil på til sammen 1360 m2 er Christan Radich en god arena for opplæring. Fortsatt utdannes det sjøfolk om bord, men i hovedsak seiles det tokt med medseilere. Sist vi så Christian Radich i Kristiansand var under Tall Ships Race i 2010.


Da dokka på Bredalsholmen ble etablert i 1876 av Cristianssands Dokcompagnie var selve formålet med den nye dokka å ta seilskuter inn for overhalinger og reparasjoner. Dette var midt i seilskutetiden, og trafikken av både norske og utenlandske seilskuter langs Agderkysten var formidabel. Disse trengte sentralt plasserte dokkanlegg, hvor skipene kunne bli vedlikeholdt og reparert. Det er derfor flott for oss å kunne opprettholde denne tradisjonen ved å ta et av våre flotteste seilskip i dokk i 2013.


Det vil dessverre ikke bli anledning for besøkende til å komme om bord, men Bredalsholmen holder åpent verft lørdag 20. april fra kl. 11:00 til 14:00. Små og store besøkende er velkommen til å se skuta fra dokkanten. Med en lengde på 73 meter inkludert baugsprydet, og en høyde på 38 meter over vannflaten vil fartøyet ruve i dokka.


Utstillingen DS Hestmanden restaureres, vil også være åpen. Gratis entre`.

Se bildegalleri fra dokkingen på Bredalsholmen.

Christian Radich (foto: hentet fra Christian Radichs nettside).


Webløsning ©2013 av Web Norge basert på Joomla 2.5