Del p Facebook Del p Twitter Del p LinkedIn Del p MySpace


Bredalsholmen Dokk og Fartøyvernsenter

 • Flyfoto
  Bredalsholmen Dokk og Fartøyvernsenter fra lufta.
 • Dokka
  Skoleskipet Sørlandet i forgrunnen og Hestmanden bak.
 • Reparasjon
  Insetting av nye stålplater på skip.
 • Klinking
  av nagler i gammelt stålskip.

I mai ble skipet dokksatt, og arbeidene har siden da foregått forholdsvis intensivt. Skutesider og innside av skansekledning er sandblåst og malt, i tillegg er all ballast i kofferdammene fjernet slik at også disse kunne få nødvendig overflatebehandling. Etter at det i 2012 ble oppdaget tæringshull i skutesidene i lasteområdet var det en usikkerhet angående tilstanden til resten av skroget, men etter årets arbeider kan vi med sikkerhet fastslå at Oksøys skrog er i fullgod stand. Tæringsskadene er stoppet, og skroget vil være sikret i flere år frem i tid.

Også el-kablene tilhørende lys og lanterner i masta er fornyet, og fremstår nå i en helt annen forfatning enn tidligere. Sentralvarmeanlegget er dessuten fornyet. Ny sentralvarmekjele lik den tidligere er fremskaffet og montert om bord, i tillegg er størstedelen av røropplegget fornyet eller overhalt. Noe arbeid gjenstår for at sentralvarmeanlegget skal kunne fungere over hele skipet.

Fredag 26. juli var det sjøsetting, mandag 29.ende ble vellykket krengeprøve gjennomført før skipet tas ut av dokka onsdag 31.ste, og dermed klar for nye tokt. I tillegg til flere av håndverkerne på BDF som har stått på for fullt i sommermånedene, må vi takke Gamle Oksøys venneforening for en formidabel innsats med fjerning av ballast i kofferdammene og andre nødvendige gjøremål om bord. Vi håper de med stolthet kan ta i bruk den nypussede skuta i de kommende månedene.

Gamle Oksøy nymalt i dokka på Bredalsholmen, juli 2013.


Webløsning ©2013 av Web Norge basert på Joomla 2.5