Del p Facebook Del p Twitter Del p LinkedIn Del p MySpace


Bredalsholmen Dokk og Fartøyvernsenter

 • Flyfoto
  Bredalsholmen Dokk og Fartøyvernsenter fra lufta.
 • Dokka
  Skoleskipet Sørlandet i forgrunnen og Hestmanden bak.
 • Reparasjon
  Insetting av nye stålplater på skip.
 • Klinking
  av nagler i gammelt stålskip.

Vi jobber med å utarbeide teknisk-historiske dokumentasjonsrapporter for to fartøyer, MS Jøsenfjord og DS Suldal.

Lindesnes tegning

 

 

IMG 0010

 

Vi har to skip i tørrdokken. Det ene er DS Hestmanden, og det andre er MS Jøsenfjord.

Naglebua får en høyst påkrevet oppdatering nå når begge endeveggene og taket skal fornyes. Les mer her!

 

DSC 0038

Vedlikehold på verna jern- og stålsskip. Fartøyeiere, venneforeninger og andre som driver vedlikehold, eller som ønsker å komme i gang med det, inviteres.

Vedlikehold på stål, tredekk og rigg vil være hovedtema, og vi ønsker med dette å høyne nivået på forebygging og vedlikehold.

I verkstedet vårt er arbeidet med nytt røykopptak til DS Stavenes godt igang. Røykopptaket som fører avgassene fra kjelen til skorsteinen, bygges etter nye tegninger, basert på opprinnelige byggetegninger fra verftet.    DSC 0003

 

DS Hestmanden skal etter planen til Oslo i forbindelse med grunnlovsjubileet til sommeren. Skipet ankom Bredlsholmen i februar for å få gjort donkykjelen operativ, slik at nødvenidge funksjoner kan tre i kraft når skipet forlater sin vante kaiplass. DSC 0028

I posisjon for løft

Jan ex. Trygve ble løftet med mobilkran og satt på land den 13 januar. Løfteoperasjonen skulle vært foretatt før jul, men måtte utsettes på grunn av kraftig vind. Også denne dagen var det relativt vindfullt, med kuling fra øst. Løftet gikk likevel fint og med drahjelp av mange hender, kunne fartøyet settes trygt ned.  

 

Bredalsholmen Dokk og Fartøyvernsenter overtar eierskapet til slepebåten Jan, Planen er å få slept båten til Kristiansand og sette den på land for videre vurdering.

JAN + SIMRAD SONAR
i Porsgrunn 4.april 1994
Foto: Arild Engelsen Skipsfoto

    

På oppdrag fra Riksantikvaren har Bredalsholmen Dokk og Fartøyvernsenter vært ved Randsfjorden for å undersøke tilstanden på lastefartøyet MS Brandbu. I 1979 fant Roar Sundt den gamle lastebåten halvveis nedsunket på vestsiden av Randsfjorden, siden den gang har han på egen hånd stått for alt av restaureringsarbeider og vedlikehold. Nå ønsker han at andre og yngre krefter skal overta. Radsfjordmuseene har vist interesse, men vil vite mer om tilstanden på fartøyet før en eventuell overtakelse. Og det var i den forbindelse fartøyvernsenteret i Kristiansand ble kontaktet.   

I 2012 ble det utarbeidet en istandsettingsplan for Gamle Oksøy frem mot neste hovedklassifisering i 2017. 2013 var året for ei skikkelig "ansiktsløftning" med blant annet sandblåsing og maling av hele skroget utvendig, samt overhaling av mast med fornying av elektriske kabler. I sommer er prosjektet gjennomført med midler fra Riksantikvaren. Og nå fremstår fartøyet i ny drakt, med nymalt skrog og mast uten rustflak.


Webløsning ©2013 av Web Norge basert på Joomla 2.5